ACTUEEL

Zinnige vertellingen: Bouw van weeskinderdorp in Mkuranga Tanzania

Vanaf half 11 kwamen donderdag 9 november belangstellenden de Titus Brandsma gedachteniskapel binnen voor ontmoeting onder het genot van een kopje koffie en thee. Om 11 uur startte Aad een (powerpoint)presentatie waarbij hij vertelde over Tanzania zelf. Vervolgens liet hij zien in welke omstandigheden hij daar in het begin heeft gewerkt aan de bouw van het dorp voor de weeskinderen: hoe het dorp is opgebouwd en wat er al gerealiseerd is. Ook liet hij zien hoe de kinderen nu wonen onder een veilig dak binnen een gezin van 10 kinderen met een "moeder" en "vader"; hoe zij slapen, naar school gaan, eten, leren en spelen.

Na de pauze was er een filmpje met levende beelden over de reis naar het dorp en het leven in het dorp. Het was een gezellige en interessante ochtend voor de 16 aanwezigen.

Zin in Film:       "Departures"

Datum:            zaterdag 4 november van 11:00 uur - 15:00 uur
Begeleiding:      Gerard Westendorp O.Carm.
Bijdrage:          € 5,00 per persoon

Prachtige cello-solo uit de film 'Departures'. Een indrukwekkend en aangrijpend Japans filmdrama over de 'laatste reis'. Won in 2009 de Academy Award voor de beste niet-engelse film. Een aanrader!

Locatie: Gedachteniskapel Titus Brandsma (De Verrezen Christuskerk) Nolensweg 10 3317 LE Dordrecht

Titus, icoon van contemplatief leven

Datum:

31 oktober 2017
Tijd: 19:30
Prijs: 5,00 Euro per persoon/per avond
Begeleider: Sanny Bruijns o.carm.

We kunnen terugkijken op een mooie avond. Sanny vertelde uit haar eigen beleving en persoonlijke ervaring. Daarnaast gebruikte zij de door haar up to date gemaakte teksten van een door Titus gemaakte retraite. Sanny had alle aandacht van de 19 aanwezigen. Dank aan Sanny!

Locatie: Gedachteniskapel Titus Brandsma (De VerrezenChristuskerk) Nolensweg 10, 3317 LE Dordrecht

Brochure bezielingsaanbod 2017-2018Foto Jaaprogramma

De brochure bezielingsaanbod 2017 - 2018 is gereed.

Voor de PDF-versie klik hier.

De afzonderlijke onderdelen van het programma vindt u onder het tabblad 'Programma'. Bij eventuele mutaties wordt de inhoud zo spoedig mogelijk aangepast. Ook de Kringbrieven vermelden de geldende informatie op de korte termijn.

Karmelkring Elia Dordrech

is sinds mei 2013 een Nederlandse stichting voor karmelgeïnteresseerde leken. De kring wil een thuis zijn voor de zoekende mens en brengt elk jaar een 'Bezielingsaanbod' uit, dat bestaat uit bezinning, vorming en vieren.

Bezinning
Waar mensen stilstaan bij onderwerpen die hen gaande houden.
Vorming
Regelmatig komen karmelbewogen mensen uit de Drechtsteden bijeen voor onderricht en studie.
Vieren
in karmelitaanse geest met een thema als rode draad. Onder meer met een maandelijkse Elia-viering.
Dit aanbod wil bijdragen aan het verspreiden van de karmelspiritualiteit: leven met het twijfelend zoeken naar het Ongewetene in het dagelijks leven. Vurig ijverend voor gerechtigheid en vrede. Kleine dingen doen op grootse wijze voor de naaste.

Kringbrieven

Ontvang je nog geen digitale Kringbrief van de stichting? Abonneer je dan gratis daarop. De brief verschijnt rond de 1e dag van de maand en vermeldt nieuws en komende activiteiten. Opgave bij het secretariaat via: karmelkringelia@karmel.nl

Je kunt ons werk financieel steunen

door een gift over te maken op onze IBAN:
NL48 RBRB 0931 1476 62
t.n.v. Stichting Karmelkring Elia Dordrecht. Bij voorbaat dank!

Jaarverslagen 2013 tot 2016

Lees hier de volgende jaarverslagen: