LAAT HEM DOOR JE LEVEN GAAN

Als geloofsgemeenschap zijn wij al lang onderweg. Deze weg zijn wij nooit alleen gegaan, maar samen met Hem van wie wij geloven dat Hij de Weg is, de Waarheid en het Leven. 

EmmausgangersOm samen en met Hem gaande te blijven, is het nodig af en toe stil te staan. Dat willen we het komende jaar gaan doen. We creëren een drietal rustplaatsen om elkaar te ontmoeten en rustig de tijd te nemen om elkaar te inspireren, ons geloof te delen en te verdiepen.

Op onze eerste rustplaats staan we stil bij de woorden en de beelden die wij onderweg gebruiken als wij spreken over God. Sinds mensenheugenis spreken mensen met elkaar over hun ervaring met God. We raken over Hem, Haar, ‘Er is Iets meer’, blijkbaar niet uitgepraat. Hoe komt dat toch?

Op onze tweede rustplaats staan we stil bij hoe wij samen het leven vieren in onze liturgie. In onze vieringen spreken en zingen wij een heel andere taal dan door de dag heen. En we doen daarbij ook andere dingen dan we meestal thuis doen: riten en rituelen. Waarom doen we nu zo anders? En hoe ervaren we dat?
 
Op onze derde rustplaats staan wij stil bij de verhalen in de Schrift die we in onze vieringen steeds weer horen. Generaties lang zijn deze eeuwenoude verhalen doorgegeven tot op de dag van vandaag. Deze verhalen proberen ons ervan bewust te maken dat God in ons leven aan het werk is, en dat Hij ons tot waarheid brengen wil. Verstaan wij Hem? Voelen wij Zijn bewogenheid om ons?

Elke rustplaats bestaat uit drie blokken van zes bijeenkomsten. Deze zijn alle op de zaterdagochtend van 10.00 -12.30 uur.
Elke ochtend bestaat uit een inleidend gedeelte, waarna we in gesprek gaan aan de hand van een richtvraag.
Deskundige inleiders vanuit de Karmelorde zullen ons op deze ochtenden begeleiden. Leon Teubner zal elke bijeenkomst mee begeleiden. Elly Vreenegoor zal de cursus coördineren. Voor informatie en vragen: ellyvreenegoor@kpnmail.nl

Voor wie?
Alle parochianen die geïnteresseerd zijn kunnen deelnemen. Ook mensen die geïnteresseerd zijn om één ochtend mee te maken zijn van harte welkom. De deelname is kosteloos.

Plaats + tijd
Alle bijeenkomsten zijn zaterdag van
10.00 – 12.30 uur op de pastorie van de Titus Brandsmaparochie,
Oude Molenstraat 8, Oss.
Voor wie wil is er na afloop de mogelijkheid om samen te lunchen (zelf lunchpakket meenemen).

Het derde blok wordt gehouden na Pasen 2017