ACTUEEL

Meditatief wandelen

De natuur kan ons steeds weer tot verwondering brengen voor de Schepping. Lopen zonder haast en in stilte geeft ruimte om onze gedachten los te laten en bij ‘een diepere laag’ in onszelf te komen. Thema van de wandeling is “Ontluiken”  De natuur ontluikt na de winter; wat doet dit met ons? We beginnen met een meditatie rondom dit thema en sluiten af met een uitwisseling.

Begeleiding Frida Koopman,
Karmel Zenderen Hertmerweg 46
Zaterdag 17 maart van 9.30 – 12.30. 
Aanmelden gewenst.

BIBLIODRAMA: DE SCHRIFT DOEN

Bibliodrama is een manier om je persoonlijke levensverhaal en de verhalen uit de Schrift bij elkaar te brengen. In het boek Handelingen lezen we hoe de eerste christenen omgingen met de hen omringende heidense wereld. Kan dit ons inspireren in ons spirituele zoeken in de hedendaagse samenleving?

Woensdagen 4, 11, 18 en 25 april van 19.30 – 21.45 uur,
Karmel Zenderen.
Begeleiding Frida Koopman en Herman Scholte-Albers
Graag aanmelden voor 30 maart

Vol van leegte

Vol van leegte is een brief van Joost Zwagerman, geschreven aan de Spaanse kunstschilder Francisco de Zurbarán (1598-1664). De Zurbarán staat bekend als een Spaanse ‘mysticus met schildergerei’. We lezen de brief en kijken naar werken van De Zurbarán en aanverwante kunstwerken.

Donderdagen 5 en 19 april van 19.45 - 21.30 uur
Karmel Almelo, Rembrandtlaan 25
Begeleiding:  Herman Scholte-Albers
Aanmelden gewenst

Brochure met het jaarprogramma 2017-2018

Titus Tegenwoordig

Het jaarthema van de Karmelcentra voor spiritualiteit staat dit jaar in het teken van Titus Brandsma en zijn geestelijke weerbaarheid. Op 26 juli 2017 was het 75 jaar geleden dat hij gestorven is in concentratiekamp Dachau. Titus Brandsma geloofde in de waardigheid van ieder mens, ongeacht afkomst, ras, geloof, nationaliteit of welk onderscheid je maar kunt maken. Toen het er op aankwam, liet hij zich niet intimideren en gaf hij zijn leven voor zijn overtuiging. Hij kwam in verzet tegen een systeem dat de waardigheid van de mens aantastte en de vrijheid van meningsuiting beknotte. Hij toonde een grote geestelijke weerbaarheid en moed die tegelijk gepaard ging met zachtmoedigheid en mededogen, zelfs ten aanzien zijn beulen. Titus Brandsma ontleende zijn geestelijke weerbaarheid niet aan zijn eigen kracht, maar aan zijn gegrond zijn in God. Zijn levende Godsrelatie verbond hem met alle mensen en met al wat bestaat. Daarmee is hij ook voor onze tegenwoordige tijd een blijvende bron van bezieling.

Programmagroep Centrum voor Spiritualiteit Karmel Twente
Sanny Bruijns, Frida Koopman, Remke van Marle, Paula Tielemans en Herman Scholte-Albers


Meer informatie

Voor al onze activiteiten; graag vooraf aanmelden.
Onze bijeenkomsten kosten € 5,- per keer incl. koffie/thee