ACTUEEL

Icoonschilderen

Iconen worden wel ‘vensters op de eeuwigheid’ genoemd. Al schilderend komt de icoon voor je tot leven. In een bezinnende sfeer met op de achtergrond Byzantijnse muziek schilderen we een icoon. Dit voorjaar schilderen wij  de aartsengel Michaël

14 Maandagen: van 22 januari tot 30 april van 19.30 - 21.45 uur
Kosten € 125,00 inclusief plankje en verf.
Begeleiding André Bourgonje, Johan Kokenberg en Henny Leemreize
Er zijn nog twee plaatsen vrij.

Mannelijke Spiritualiteit

Wat is spiritualiteit als je het benadert vanuit je man-zijn. Mannen hebben specifieke eigenschappen, zoals bijvoorbeeld hun logisch rationele manier van denken. Wat voor invloed heeft dat op jou benadering en beleving van spiritualiteit? Aan de hand van een aantal thema's en teksten gaan we samen op zoek naar de verhouding en beleving m.b.t. ons man-zijn en spiritualiteit.

Dinsdagen 16, 23 en 30 jan., 13 en 27 febr. van 19.45 - 21.30 uur
Karmel Almelo, Rembrandtlaan 25
Begeleiding Pierre Marnette en Hauw Sien Thé
Kosten € 25 voor de serie.
Aanmelden gewenst.

 

Brochure met het jaarprogramma 2017-2018

Titus Tegenwoordig

Het jaarthema van de Karmelcentra voor spiritualiteit staat dit jaar in het teken van Titus Brandsma en zijn geestelijke weerbaarheid. Op 26 juli 2017 was het 75 jaar geleden dat hij gestorven is in concentratiekamp Dachau. Titus Brandsma geloofde in de waardigheid van ieder mens, ongeacht afkomst, ras, geloof, nationaliteit of welk onderscheid je maar kunt maken. Toen het er op aankwam, liet hij zich niet intimideren en gaf hij zijn leven voor zijn overtuiging. Hij kwam in verzet tegen een systeem dat de waardigheid van de mens aantastte en de vrijheid van meningsuiting beknotte. Hij toonde een grote geestelijke weerbaarheid en moed die tegelijk gepaard ging met zachtmoedigheid en mededogen, zelfs ten aanzien zijn beulen. Titus Brandsma ontleende zijn geestelijke weerbaarheid niet aan zijn eigen kracht, maar aan zijn gegrond zijn in God. Zijn levende Godsrelatie verbond hem met alle mensen en met al wat bestaat. Daarmee is hij ook voor onze tegenwoordige tijd een blijvende bron van bezieling.

Programmagroep Centrum voor Spiritualiteit Karmel Twente
Sanny Bruijns, Frida Koopman, Remke van Marle, Paula Tielemans en Herman Scholte-Albers


Meer informatie

Voor al onze activiteiten; graag vooraf aanmelden.
Onze bijeenkomsten kosten € 5,- per keer incl. koffie/thee