De vijfentwintigste sterfdag van de bekende priester/schrijver Henri Nouwen wordt op 21 september in Dordrecht herdacht met een lezing in de Wilhelminakerk aan de Blekersdijk te Dordrecht. Al eerder waren er in Dordrecht tweemaal een lezing naar aanleiding van zijn sterfdag. Daarvoor werken de Dordrechtse tak van de Henri Nouwen Stichting onder voorzitterschap van Laurent Nouwen en Ton Delemarre, de Karmelking Elia en de christelijke boekhandel Present samen. De lezing op  21 september 2021 zal worden gegeven door Abdelkader Benali. Zijn lezing heeft als thema ‘Thuis’. Hij zal proberen daarmee in zekere zin ook in de voetsporen van Henri Nouwen treden, wiens boeken, werk en lezingen ook na zijn dood voor vele mensen een nog een inspiratie zijn. De lezing is ook via de livestream van de Wilhelminakerk te beluisteren. U kunt zich voor de lezing opgeven via: aadenmarian@gmail.com