Ons Kloosterpad:

Via Ons Kloosterpad heb je de mogelijkheid om kennis te maken met de diversiteit van het kloosterleven. In een aantal kloosters langs de route is het mogelijk om te overnachten. Onze kloostergemeenschap zal u ook graag ontvangen. Helaas is het nu nog niet mogelijk vanwege de Corona maatregelingen. We houden u op de hoogte via deze website!

Kunstenaars maakten vijftien ontwerpen van prentkaarten en draagbare souvenirs speciaal voor de wandelaars van Ons Kloosterpad. Ze vormen vijftien tastbare herinneringen aan de plaatsen die je onderweg aandoet. De souvenirs vertellen samen het verhaal van het Brabants kloosterleven. Ze zijn te koop bij de betreffende klooster-locatie. De opbrengst komt ten goede aan de instandhouding van de kloostergemeenschappen. Het souvenir van ons klooster is wel te koop, ook al kunt u hier (nog) niet overnachten.

Meer informatie kunt u vinden op: Brabantskloosterleven Ons Kloosterpad

Covid-19 is helaas nog steeds aanwezig.

Maatregelen blijven aangescherpt. Ook in ons klooster blijven we uiterst voorzichtig.

Er is landelijk afgesproken dat de diensten in de kerk door kunnen gaan met 30 personen. In de Bloedkapel kunnen we de anderhalve-meter-regel niet handhaven. Daarom bidden we voorlopig in de zijbeuk van de basiliek. Als je hieraan wilt deelnemen, moet je je aanmelden, telefonisch (0485-562156) of per email (b.devreede@karmel.nl). We handhaven tijdens de vieringen de huidige voorschriften.

We bekijken steeds per onderdeel of we het programma van de Karmelkring Boxmeer hervatten, als je je aanmeldt krijg je daar bericht over.

Vanuit ons klooster willen we jullie allen graag groeten en de wens uitspreken dat we elkaar binnenkort op een meer gewone manier kunnen ontmoeten. We bidden dat Maria, moeder en luister van Karmel, ons allen zal steunen en bijstaan.

Karmelgemeenschap Boxmeer.

 

Karmelkring Boxmeer heeft een aanbod van bezinningsbijeenkomsten. Dit programma is bedoeld voor ieder die zich wil verdiepen in vragen die betrekking hebben op leven en geloven. Dit jaar loopt het thema ‘Samen – leven’ als een rode draad door ons aanbod. Wij hopen dat ons programma aansluit bij uw behoefte aan bezinning en verdieping.  Ook parochianen en vrijwilligers in de Karmelparochie zijn van harte welkom. Het programma is onder voorbehoud i.v.m. met de Corona crisis.

Wilt u meer informatie, klik hier voor het Programma 2020-2021 A5