Het concert Brabant 1653 door Holland Baroque is op 28 februari om 20.00 uur online te zien

Graag willen we u informeren over een bijzonder concert dat, zonder publiek, op vrijdag 26 februari is opgenomen in onze Basiliek. De CD is getiteld: Brabant 1653. Dit jaartal is niet toevallig want 1653 is het stichtingsjaar van Karmelklooster.

De zeer muzikale zusjes Judith en Tineke Steenbrinkvan Holland Baroque brengen op die CD een muzikale ode aan het werk van Benedictus Buns, onze medebroeder zaliger gedachtenis, die vele jaren leefde en werkte in ons klooster. Hij was een begaafd componist en zijn bekendheid reikte veel verder dan Boxmeer, hij had een internationale reputatie.

Op de CD kunt u Brabantse barok beluisteren maar ook gregoriaanse gezangen.

Holland Baroque, opgericht in 2006, is een eigenzinnig barokorkest dat op hun instrumenten durft te zingen, dansen, huilen en te lachen. Dit alles vanuit traditie, vernieuwing, verrassing en een vleugje entertainment.

De CD-presentatie en het concert Brabant 1653 door Holland Baroque is op 28 februari om 20.00 uur online te zien vanuit de Sint-Petrusbasiliek Boxmeer op de volgende website: www.hollandbaroque.com

 

Covid-19 is helaas nog steeds aanwezig.

Maatregelen blijven aangescherpt. Ook in ons klooster blijven we uiterst voorzichtig.

Er is landelijk afgesproken dat de diensten in de kerk door kunnen gaan met 30 personen. In de Bloedkapel kunnen we de anderhalve-meter-regel niet handhaven. Daarom bidden we voorlopig in de zijbeuk van de basiliek. Als je hieraan wilt deelnemen, moet je je aanmelden, telefonisch (0485-562156) of per email (b.devreede@karmel.nl). We handhaven tijdens de vieringen de huidige voorschriften.

We bekijken steeds per onderdeel of we het programma van de Karmelkring Boxmeer hervatten, als je je aanmeldt krijg je daar bericht over.

Vanuit ons klooster willen we jullie allen graag groeten en de wens uitspreken dat we elkaar binnenkort op een meer gewone manier kunnen ontmoeten. We bidden dat Maria, moeder en luister van Karmel, ons allen zal steunen en bijstaan.

Karmelgemeenschap Boxmeer.

 

Karmelkring Boxmeer heeft een aanbod van bezinningsbijeenkomsten. Dit programma is bedoeld voor ieder die zich wil verdiepen in vragen die betrekking hebben op leven en geloven. Dit jaar loopt het thema ‘Samen – leven’ als een rode draad door ons aanbod. Wij hopen dat ons programma aansluit bij uw behoefte aan bezinning en verdieping.  Ook parochianen en vrijwilligers in de Karmelparochie zijn van harte welkom. Het programma is onder voorbehoud i.v.m. met de Corona crisis.

Wilt u meer informatie, klik hier voor het Programma 2020-2021 A5