Gerard Strijtveen  O.Carm. op 92 jarige leeftijd overleden

Karmeliet Gerhard Strijtveen, die al langere tijd in het verzorgingshuis Aqua Viva te Nijmegen verbleef, is vrijdagavond 25 november om 23.50 uur overleden.

Zijn gezondheid ging in de laatste weken zienderogen achteruit. Bij zijn overlijden waren zuster Bep de Vreede, Jan Bentvelzen, prior van de Jezuïetencommuniteit in Aqua Viva, en ik aanwezig. Het is ons niet meer gelukt hem de ziekenzalving toe te dienen. Wel hebben we na zijn overlijden nog zijn voorhoofd gezalfd, hem aanbevolen in de liefde van onze God, een Onze Vader, Weesgegroet en een Eer aan de Vader gebeden én het Salve Regina gezongen.

Gerhard werd samen met zijn tweelingzus geboren op 13 september 1930 te Liederholthuis in Salland. Vanaf 1983 tot 2000 woonde hij in ons klooster in Dordrecht. Tot 1997 heeft hij daar deel uitgemaakt van het pastorale team. In dat jaar ging hij met emeritaat. De parochie heeft hem bedankt voor zijn werk, vooral voor zijn zorg voor de zieken en voor de ouder-wordende mensen. In 2001 heeft de communiteit van Almelo hem opgenomen. Maar dat heeft niet lang geduurd. In 2002 was hij een tijd lang werkzaam in Recreatiecentrum De Overbetuwe, waar hij ook woonde. Daarna heeft hij enige tijd gewoond in Dordrecht. Vervolgens is hij als alleen wonende karmeliet naar Mainz gegaan en woonde hij in het hetzelfde appartementencomplex als Elisabeth Seidel. Gerhard heeft daar nog zorg verleend aan haar.

In 2014 kreeg Gerhard een ernstig auto-ongeluk. Na een periode in het ziekenhuis is hij voor revalidatie opgenomen in het verzorgingshuis Berchmanianum te Nijmegen. Hierna kreeg hij een indicatie voor definitief verblijf. Met de verhuizing van de Jezuïetengemeenschap en de zorginstelling is ook Gerhard verhuisd naar Aqua Viva aan de Heyendaalseweg in Nijmegen. Hij heeft daar een gelukkige tijd gehad. Hij is vreedzaam en in overgave gestorven.

De uitvaartplechtigheid voor Gerhard vond plaats op donderdag 1 december 2022 om 11.00 uur in de parochiekerk van Zenderen, aangrenzend aan ons klooster. Na de plechtigheid is Gerhard begraven op het kloosterkerkhof.

Moge Gerhard leven in de vrede en in de liefde van onze God.

Uit het overlijdensbericht van Huub Welzen O.Carm.
Prior Provinciaal