Onze jaarlijkse meditatieve busreis, die dit jaar naar Den Bosch ging, was weer zeer geslaagd te noemen! We bezochten in de ochtend het Stadsklooster San Damiano en na de middaglunch de kathedraal van Sint Jan. Met een volle bus vertrokken we vanaf het kerkplein van de Verrezen Christuskerk.

 

In het stadsklooster San Damiano in Den Bosch ontvingen minderbroeder Ronald en Marianne ons en gaf broeder Ronald een uitgebreide lezing over het leven van Heilige Franciscus en informatie over het stadsklooster. Vervolgens nodigde hij ons uit om in de kloosterkerk aan het middaggebed deel te nemen.
In het begin van de middag bracht de bus ons naar de Sint- Janskathedraal.

 

Met goedkeuring van het basiliek zelf  hebben we, gezeten in de koorbanken, verschillende liederen gezongen onder begeleiding van Gitta en van Bert Geerts op op het koororgel.
Verder was er tijd om individueel rond te wandelen in de prachtige basiliek en/of de Jeroen Bosch-tuin te bezichtigen. Onder het genot van een drankje, in een nabij gelegen café-restaurant, hebben we ten slot gezellig nagepraat voordat we op terugreis gingen terug naar Dordrecht.
Op bepaalde momenten op de dag las Aad met ons verschillende gebeden voor zoals van Marcel Weemaes, “ het gebed tot Titus Brandsma” van Claudio van Balen O. Carm. of uit het boek: “een jaar met Henri Nouwen; wijsheid en geloof voor elke dag” . Kortom: Het was een zeer geslaagde dag!