Na een lange periode van ziek zijn is pater Jos Boermans in de nacht van vrijdag 28 oktober 2022 in alle rust in Boxmeer overleden. “Jos had er vrede mee” meldt het klooster.
Jos is 84 jaar geworden.

In memoriam Jos Boermans door de Karmelkring Elia Dordrecht

Graag willen we binnen Karmelkring Elia stilstaan wie Jos voor ons was en wat hij voor Dordrecht heeft betekend. Wij leerden pater Jos Boermans kennen in het jaar 2000. Nadat hij in 1992 was getroffen door een hartaanval, waarvan hij wonderwel herstelde, bleek toch dat hij niet meer de energie had om zijn zware en verantwoordelijke pastorale functie in Oss te kunnen uitvoeren. Na oriëntatie op verschillende Karmelplekken in Nederland, viel zijn keus op Dordrecht. Zijn taak werd zich in te zetten voor het Centrum van Spiritualiteit. Jos dacht samen met Karmelbelangstellenden en religieus bewogen zoekers na over de vraag hoe de Karmel in de Randstad vitaal te houden. Lees meer….